Bent u het niet eens met een beslissing?

Bijstand afgewezen?

Als u een bijstandsuitkering aanvraagt dan kan het gebeuren dat uw aanvraag wordt afgewezen. Wij leggen uit wat u kunt doen als uw aanvraag om bijstand afgewezen is. Is uw bijstand afgewezen? Neem direct contact met ons op: wij voorzien u van gratis advies over wat u het beste kunt doen.

Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Een advocaat bijstandsuitkering kan u helpen als u een brief ontvangt over uw bijstandsuitkering waar u het niet mee eens bent. Deze advocaat kan bezwaar maken tegen de beslissing, in beroep gaan en u adviseren als er een onderzoek loopt omdat u verdacht wordt van uitkeringsfraude.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering?
Dan zijn uw kosten waarschijnlijk gedekt!

Pro Deo mogelijk

Uw advocaat kijkt altijd of u in aanmerking komt voor een pro deo behandeling van uw zaak.

Snel & Eenvoudig

Wij verzorgen uw bezwaar snel en eenvoudig tegen de uitkeringsinstantie.

Gratis intake

Uitkering Advocaat is 7 dagen per week bereikbaar. Ook ’s avonds en in het weekend!

Bijstand afgewezen, wat nu?

Nadat u een bijstandsuitkering heeft aangevraagd, ontvangt u van de uitkeringsinstantie een beslissing over uw aanvraag. De uitkering kan worden toegewezen of afgewezen. Is de bijstand afgewezen en bent u het daar niet mee eens? U kunt bezwaar indienen. In het bezwaarschrift geeft u aan waarom u het niet eens bent met het besluit om de bijstand af te wijzen.

Als u een bijstandsuitkering aanvraagt dan kan deze worden afgewezen. De uitkeringsinstantie zet in de brief waarom de bijstand afgewezen is.

Een aantal redenen om een aanvraag om bijstand af te wijzen zijn:

 • Uw partner kan u volgens de bijstandsuitkering onderhouden, waardoor u geen recht heeft op deze uitkering.
 • Uit uw bankafschriften blijkt dat u in de periode voordat u de aanvraag voor bijstand deed geen inkomsten en uitgaven heeft gehad.
 • U heeft niet voldoende gegevens verstrekt, zodat het recht op bijstand niet kan worden vastgesteld.

Als u het niet eens bent met de afwijzing, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Een advocaat uitkeringen helpt u daar graag bij. Neem direct contact met ons op: wij voorzien u van gratis advies over wat u het beste kunt doen. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Bezwaar indienen tegen afwijzing

Als de bijstandsinstantie u een schriftelijke afwijzing heeft gestuurd, dan kunt u een bezwaarschrift indienen tegen de afwijzing van de uitkering. U geeft schriftelijk aan waarom u het niet eens bent met de afwijzing en u verzoekt de uitkeringsinstantie om het besluit te herzien.

Een bezwaarschrift moet u indienen binnen de bezwaartermijn, meestal is deze termijn zes weken. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk actie onderneemt tegen de afwijzing.

De advocaat uitkeringen bekijkt of de reden van afwijzing klopt en helpt u bij het juist opstellen van het bezwaarschrift. Wilt u advies over uw situatie of zoekt u een advocaat? Wacht niet tot de bezwaartermijn voorbij is. Wij helpen graag met het maken van bezwaar bij het UWV. Neem daarom direct contact met ons op. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies. Neem direct contact met ons op. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Pro deo advocaat uitkeringen

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

7 dagen per week bereikbaar:

Maandag:  08:00 – 20:00 uur
Dinsdag:  08:00 – 20:00 uur
Woensdag:  08:00 – 20:00 uur
Donderdag:  08:00 – 20:00 uur
Vrijdag:  08:00 – 18:00 uur
Zaterdag:  12:00 – 16:00 uur
Zondag:  12:00 – 16:00 uur

Bezwaar indienen door uitkering advocaat

Als u een beslissing van uw uitkeringsinstantie ontvangt, bijvoorbeeld de gemeente of het UWV, dan kunt u bezwaar indienen als u het niet eens bent met de beslissing.

Als u een bezwaarschrift indient is het belangrijk dat u zich houdt aan de vereisten die worden gesteld door de wet. Die gaan bijvoorbeeld over de ondertekening en de datering van het bezwaarschrift. Ook dient het bezwaarschrift ingediend te zijn binnen de bezwaartermijn. Deze termijn staat vermeld op de beslissing die u heeft ontvangen.

In het bezwaarschrift geeft u aan met welke beslissing u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met de genomen beslissing. Het is belangrijk dat u onderbouwt waarom de uitkeringsinstantie de beslissing moet herzien. Een uitkering advocaat helpt u bij het opstellen en indienen van het bezwaarschrift. Onze advocaten zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en kunnen goed onderbouwen waarom de beslissing moet worden aangepast. Neem direct contact op met ons op voor een gratis analyse van de beslissing over uw uitkering. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Centraal nummer

Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. U kunt ons bereiken via het centrale nummer: 088 – 629 00 61 Aan dit nummer zijn geen hoge kosten verbonden. U betaalt het lokale tarief.

MAAK BEZWAAR

Snel weten waar u aan toe bent? Leg uw situatie voor in een gratis telefonisch intake gesprek. Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. Laat uw gegevens achter of bel ons zelf: 088 - 629 00 61.

  Voeg eventueel relevante documenten toe.

  Wij staan u bij in uw bezwaar tegen de volgende instanties:

  Bezwaar tegen uitkeringsinstanties door heel Nederland

  Vestigingen: Almelo, Almere (2), Amsterdam (3), Appingedam, Arnhem, Badhoevedorp, Breda, Capelle aan den IJssel (2), Den Haag, Eindhoven, Emmen, Geleen, Groningen, Haarlem, Hoogezand, Katwijk, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam (4), Sittard, Utrecht, Winschoten, Zaandam, Zeist.

  Bezwaar maken tegen gemeente of UWV?

  Wij helpen u direct. Ook als u spoed heeft en zo snel mogelijk bezwaar moet maken. De termijnen zijn kort, wij helpen u snel.

  Bel gratis met onze intakebalie:

  088 - 629 00 61

  Wij werken landelijk. U kunt bezwaar maken bij elke instantie door heel Nederland. Onze advocaten kunnen de meeste procedures schriftelijk afhandelen.

  Wij staan u bij in uw bezwaar tegen de volgende instanties:

  Centraal nummer

  Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. U kunt ons bereiken via het centrale nummer: 088 - 629 00 61 Aan dit nummer zijn geen hoge kosten verbonden. U betaalt het lokale tarief.

  MAAK BEZWAAR

  Snel weten waar u aan toe bent? Leg uw situatie voor in een gratis telefonisch intake gesprek. Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. Laat uw gegevens achter of bel ons zelf: 088 - 629 00 61.

   Voeg eventueel relevante documenten toe.

   Direct contact met een jurist?