Bent u het niet eens met een beslissing?

Terugvordering uitkering?

Als u ten onrechte een uitkering heeft ontvangen, of als u een te hoog bedrag aan uitkering heeft ontvangen, dan wordt dit bedrag teruggevorderd. Niet altijd is de terugvordering van de uitkering terecht. Heeft u te maken met een terugvordering van uw uitkering? Onze uitkering advocaten helpen u graag bij het maken van bezwaar tegen de beslissing. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies. Neem direct contact met ons op.

 Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering?
Dan zijn uw kosten waarschijnlijk gedekt!

Pro Deo mogelijk

Uw advocaat kijkt altijd of u in aanmerking komt voor een pro deo behandeling van uw zaak.

Snel & Eenvoudig

Wij verzorgen uw bezwaar snel en eenvoudig tegen de uitkeringsinstantie.

Gratis intake

Uitkering Advocaat is 7 dagen per week bereikbaar. Ook ’s avonds en in het weekend!

Advocaat bij terugvordering uitkering

Een terugvordering van de uitkering vindt plaats als u teveel uitkering heeft ontvangen of als u ten onrechte uitkering heeft ontvangen. Bijvoorbeeld omdat u geen recht had op de uitkering. Dat komt voor als u een WW-uitkering ontvangt terwijl u al aan het werk bent gegaan en de wijziging te laat in het systeem is verwerkt. Soms wordt de uitkering teruggevorderd als de uitkeringsinstantie denkt dat er sprake is van misbruik. Wij leggen uit wat u kunt doen tegen een terugvordering van de uitkering.

Terugvordering uitkering

Een terugvordering van de uitkering vindt plaats als u, volgens de uitkeringsinstantie, ten onrechte een uitkering heeft ontvangen. Het is daarom belangrijk om wijzigingen in uw situatie, bijvoorbeeld als u gaat samenwonen of als u aan het werk gaat, zo snel mogelijk door te geven aan uw uitkeringsinstantie. Als u de uitkeringsinstantie niet tijdig informeert dan dient u het teveel ontvangen bedrag terug te betalen en ontvangt u mogelijk een boete.

De terugvordering kan plaatsvinden via directe verrekening met de uitkering, verrekening met een andere uitkering die u ontvangt of er wordt beslag gelegd op uw inkomen uit werk of op uw vermogen.

U kunt bezwaar maken tegen het besluit om uw uitkering terug te vorderen, als u het niet eens bent met de terugvordering. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in uitkeringszaken. Ze staan dagelijks cliënten bij die problemen hebben met hun uitkering, bijvoorbeeld de WW-uitkering, WIA-uitkering of de Ziektewet-uitkering. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies. Neem direct contact met ons op. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Pro deo advocaat uitkeringen

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

7 dagen per week bereikbaar:

Maandag:  08:00 – 18:00 uur
Dinsdag:  08:00 – 18:00 uur
Woensdag:  08:00 – 18:00 uur
Donderdag:  08:00 – 18:00 uur
Vrijdag:  08:00 – 18:00 uur
Zaterdag:  09:00 – 17:00 uur
Zondag:  12:00 – 16:00 uur

Bezwaar indienen door uitkering advocaat

Als u een beslissing van uw uitkeringsinstantie ontvangt, bijvoorbeeld de gemeente of het UWV, dan kunt u bezwaar indienen als u het niet eens bent met de beslissing.

Als u een bezwaarschrift indient is het belangrijk dat u zich houdt aan de vereisten die worden gesteld door de wet. Die gaan bijvoorbeeld over de ondertekening en de datering van het bezwaarschrift. Ook dient het bezwaarschrift ingediend te zijn binnen de bezwaartermijn. Deze termijn staat vermeld op de beslissing die u heeft ontvangen.

In het bezwaarschrift geeft u aan met welke beslissing u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met de genomen beslissing. Het is belangrijk dat u onderbouwt waarom de uitkeringsinstantie de beslissing moet herzien. Een uitkering advocaat helpt u bij het opstellen en indienen van het bezwaarschrift. Onze advocaten zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en kunnen goed onderbouwen waarom de beslissing moet worden aangepast. Neem direct contact op met ons op voor een gratis analyse van de beslissing over uw uitkering. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar, telefonisch en per e-mail. Bel 088 629 00 61 en wij helpen u direct.

Centraal nummer

Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. U kunt ons bereiken via het centrale nummer: 088 – 629 00 61 Aan dit nummer zijn geen hoge kosten verbonden. U betaalt het lokale tarief.

MAAK BEZWAAR

Snel weten waar u aan toe bent? Leg uw situatie voor in een gratis telefonisch intake gesprek. Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. Laat uw gegevens achter of bel ons zelf: 088 - 629 00 61.

  Voeg eventueel relevante documenten toe.

  Wij staan u bij in uw bezwaar tegen de volgende instanties:

  Bezwaar tegen uitkeringsinstanties door heel Nederland

  Vestigingen: Almelo, Almere (2), Amsterdam (3), Appingedam, Arnhem, Badhoevedorp, Breda, Capelle aan den IJssel (2), Den Haag, Eindhoven, Emmen, Geleen, Groningen, Haarlem, Hoogezand, Katwijk, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam (4), Sittard, Utrecht, Winschoten, Zaandam, Zeist.

  Bezwaar maken tegen gemeente of UWV?

  Wij helpen u direct. Ook als u spoed heeft en zo snel mogelijk bezwaar moet maken. De termijnen zijn kort, wij helpen u snel.

  Bel gratis met onze intakebalie:

  088 - 629 00 61

  Wij werken landelijk. U kunt bezwaar maken bij elke instantie door heel Nederland. Onze advocaten kunnen de meeste procedures schriftelijk afhandelen.

  Wij staan u bij in uw bezwaar tegen de volgende instanties:

  Centraal nummer

  Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. U kunt ons bereiken via het centrale nummer: 088 - 629 00 61 Aan dit nummer zijn geen hoge kosten verbonden. U betaalt het lokale tarief.

  MAAK BEZWAAR

  Snel weten waar u aan toe bent? Leg uw situatie voor in een gratis telefonisch intake gesprek. Uitkering Advocaat is een landelijk netwerk. Laat uw gegevens achter of bel ons zelf: 088 - 629 00 61.

   Voeg eventueel relevante documenten toe.